Pulje til folkeoplysning om demokratisk dannelse

Pulje til folkeoplysning om demokratisk dannelse

Redaktionel dato: 30. oktober 2020

Hvordan kan folkeoplysningen være med til at styrke demokratiet og skabe kritiske og engagerede medborgere, hvor deltagerne har muligheden for at være aktive og handlende. Kulturministeriet uddeler penge til projekter med dette indhold.

I foreningsbestyrelser udvikler deltagerne demokratisk dannelse (Foto: Peter Grosen)

I foreningsbestyrelser udvikler deltagerne demokratisk dannelse (Foto: Peter Grosen)

Kulturministeriet har afsat 2,2 mio. kr. til en pulje, som støtter projekter med nye organiseringsformer eller nye aktivitetsformer og projekter, der gør demokratisk dannelse mere relevant for nye grupper. Puljen kan søges af foreninger og organisationer, som modtager støtte efter folkeoplysningsloven.

Der er ansøgningsfrist den 27. november 2020. Der kan som minimum søges 15.000 kr. og maksimalt 200.000 kr. Ansøgninger på under 15.000 kr. eller over 200.000 kr. til et projekt vil ikke blive behandlet.

'Det er en årlig pulje med skiftende indsatsområder. På Kulturministeriets hjemmeside kan man læse:” Årets indsatsområde retter sig mod projekter, som aktualiserer, hvordan folkeoplysningen kan være med til at styrke demokratiet og skabe kritiske og engagerede medborgere fx ved at skabe nye engagerende rum, hvor deltagerne har muligheden for at være aktive og handlende."

Kulturministeriets Folkeoplysningspulje på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside