Roskilde Kommune vinder Con Amore Kulturpris

Roskilde Kommune vinder Con Amore Kulturpris

Redaktionel dato: 23. november 2020

Fokus på kulturliv i landsbyerne, en stor fleksibilitet samt god vejledning i forbindelse med Covid-19. Det er blot nogle af de vigtige tiltag, der har betydet, at Roskilde kommune i år kan kalde sig vinder af Con Amore Kulturpris.

Koncert på Musicon i Roskilde

Koncert på Musicon i Roskilde

Con Amore Kulturprisen uddeles hvert år uddeles til en kommune, der gør noget særligt for amatørkulturen. Det er den lokale kultur som musik, orkestre, teater og dans for amatører, der er fokus på.

Digital overrækkelse

I år er prisen særlig vigtig, fordi mange af de frivillige, lokale foreninger er pressede på grund af Covid-19. Derfor er der brug for ekstra opmærksomhed på området, lyder budskabet fra AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd, der står bag prisen.

Normalt bliver prisen uddelt på sommerens Kulturmøde på Mors, men i år blev den uddelt under et digitalt – men festligt – arrangement, hvor der var deltagere fra hele landet.

Ros til vinderen Roskilde

Ved overrækkelsen sagde Jurymedlem Birgit Overgaard:

”Vi har noteret os, at Roskilde kommune har en omfattende, meget tilgængelig og innovativ hjemmeside, hvor man føler at kommunen prioriterer kultur og fritid højt. Med ’ArrangørGuiden’ bliver man taget i hånden fra idé til færdigt arrangement. Herudover sætter de et spændende fokus på kultur i landsbyerne, mens kommunen i forbindelse med Covid-19 har skabt en overskuelig og tydelig vejledning om, hvordan man som amatørkulturel forening skal forholde sig.”