Seneste nyheder
Nu kan foreninger, institutioner og organisationer ansøge om at blive kulturpasaktør og få unge med et kulturpas ind i nye fællesskaber.

Stockfoto
Af Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza
Unge mellem 15-24 år uden uddannelse eller arbejde.
Dét er målgruppen for kulturpasset, som regeringen og flere oppositionspartier lancerede i efteråret.
Og nu er der ikke lang tid til, at de unge får tildelt 1000 kr. på et digitalt betalingskort, som de kan bruge på at købe sig adgang til kultur-, idræts- og foreningsfællesskaber.
Det kan fx være betaling for koncerter, kontingenter i foreninger, læseklubber, teaterforestillinger, rollespil, museer, keramikkurser og meget mere.
Målet med kulturpasset er, at de unge bliver en del af nye fællesskaber og på sigt får mod på at starte i uddannelse eller job.
Information om kulturpasset
Bliv kulturpasaktør
Hvad de unge helt præcist kan bruge betalingskortet til, afhænger af hvilke foreninger, institutioner og organisationer, der bliver godkendt som såkaldte kulturpasaktører hos Slots- og Kulturstyrelsen, der netop har åbnet for ansøgninger.
Hvis for eksempel en forening bliver godkendt som kulturpasaktør, kan en ung bruge sit digitale betalingskort til at betale for aktiviteter i foreningen via en betalingsterminal eller via online betalingsløsninger, hvis det drejer sig om betaling af et medlemskontingent.
Det er gratis blive godkendt som kulturpasaktør, og de unge kan begynde at bruge kortet fra juli måned.
Søg om at blive kulturpasaktør hos Slots- og Kulturstyrelsen
På Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside er der meget mere information og vejledning om ansøgningsprocessen.