Stem på årets mest dialogvenlige politiker!

Stem på årets mest dialogvenlige politiker!

Redaktionel dato: 2. juni 2021


Fem politikere er nominerede til Folkemødets Dialogpris 2021. Frem til lørdag den 19. juni kan alle være med til at bestemme, om det er Mona Juul, Stinus Lindgreen, Tommy Ahlers, Hans Stavnsager eller Aaja Chemnitz Larsen, der skal have prisen i år.

Dialogprisen gives som hæder til en politiker, der forstår samtalens kunst - en der ikke bare taler, men taler med. Den har været uddelt siden 2013, og den uddeles lørdag den 19. juni på Folkemødets hovedscene.

Målet med Dialogprisen er et fremhæve den gode konstruktive politiske debat, hvor både politikere og vælgere gennem samtale og udveksling af viden og idéer bliver klogere.

Kunsten at samtale

”Dialogprisen er en vigtig pris, for her hylder vi den demokratiske samtale – og kunsten af samtale. Det seneste år har i dén grad vist os hvor vigtig den samtale er. Særligt i krisetider har vi alle brug for at mødes på tværs af meninger, og der er det vigtigt, at politikerne går foran og viser, hvordan man skaber en – gerne kritisk, men også konstruktiv dialog. Og derfor glæder vi os til igen at kunne uddele prisen”, siger Vibe Klarup, der er formand for Foreningen Folkemødet.

Vibe Klarup udgør sammen med Chris Preuss, formand for DUF, Søren Kaster, direktør i Lead og Per Paludan Hansen, formand i DFS, Dialogprisens jury. Det er dem, som har udpeget de fem politikere, som de mener gør sig fortjent til at modtage prisen.

Dialogprisen er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdomsfællesråd (DUF).

De fem nominerede

  • Mona Juul, folketingsmedlem (C)
  • Stinus Lindgreen, folketingsmedlem (RV)
  • Tommy Ahlers, folketingsmedlem (V)
  • Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune (S)
  • Aaja Chemnitz Larsen, folketingsmedlem (IA)

Alle kan stemme frem til lørdag den 19. juni kl. 16.00.

Blandt dem, der har stemt, trækkes lod om et ophold på Griffen Spa Hotel, 2 overnatninger for 2 personer i et dobbeltværelse med havudsigt og morgenmad.

På linket kan du også læse juryens begrundelse for hver af de fem nomineringer.