Top 10: Disse fritidsaktiviteter googler danskerne mest

Top 10: Disse fritidsaktiviteter googler danskerne mest

Redaktionel dato: 18. juni 2024

Hvilke kurser skal man udbyde på sin aftenskole? Der er svar at hente i AOF’s undersøgelse af danskerne Google-vaner. 

Yoga topper listen i AOF's undersøgelse af de mest googlede fritidsaktiviteter. Foto: AI-genereret

Yoga topper listen i AOF's undersøgelse af de mest googlede fritidsaktiviteter. Foto: AI-genereret

I Danmark betyder fritid meget for de fleste.

Så hvad vil vi gerne fylde den med? Nogle vil fx gerne gå på aftenskole, men hvilke kurser og aktiviteter vil være populære blandt potentielle kursister?

Det giver AOF’s undersøgelse af danskernes Google-vaner inden for fritidsaktiviteter for 2023 nu et praj om.

AOF har undersøgt, hvilken type aktiviteter vi søger efter på Google, og den viser, at danskerne især er interesseret i fordybelse og nærvær, men også for fysiske aktiviteter.

Fordybelse og fysisk aktivitet

Tendensen gør sig gældende på tværs af hele landet.

Søgninger på ord som gymnastik, duelighedsbevis og hundetræning understreger ønsket om fysisk aktivitet og samvær, hvor keramikkursus, meditation og yoga er et tegn på et ønske om fordybelse, kreativitet og nærvær.

Undersøgelsen viser også, at danskerne interesserer sig for foredrag, hvor især samtaler og paneldebatter er de mest foretrukne former med en stor stigning fra 2021-2023 på hele 104 pct.

TOP 10:

  1. Yoga
  2. Pilates
  3. Meditation
  4. Gymnastik
  5. Dans
  6. Førstehjælpskursus
  7. Foredrag
  8. Hundetræning
  9. Keramikkursus
  10. Duelighedsbevis

Kilde: AOF

Bevægelseskurser efter jul og nytår

Fra 2020-2023 er antallet af googlesøgninger inden for AOF’s udbud af fritidsaktiviteter steget med lidt over 2 millioner fra 8.2 i 2020 til 10.4 millioner i 2023.

Stigningen var størst fra 2020-2021, hvilket kan tyde på, at der i den periode var et ønske om mere samvær i takt med at corona-vaccinerne blev udrullet og forsamlingsforbuddene gradvist blev ophævet.

”Udviklingen er til dels forventelig, da der har været en tydelig ændring i danskernes vaner over de senere år. I en tid præget af et stort fokus på mental trivsel, er aftenskolerne en uvurderlig ressource med en unik platform, der gør dem i stand til at styrke og opretholde det mentale velbefindende hos mange mennesker gennem en blanding af læring, kreativ udfoldelse og socialt samvær gennem alle livets stadier. En af aftenskolernes fornemste roller er derfor at levere gode rammer, der fremmer trivsel og selvudvikling på tværs af samfundet,” siger AOF’s direktør, John Meinert Jacobsen, i en pressemeddelelse fra AOF.

Undersøgelsen viser også, at danskerne især søger efter bevægelseskurser i januar og august på bagkant af juleferier, nytårsforsæt og sommerferier.

Op til sommerferien viser tallene en stigning i søgninger efter sprogkurser. Her stiger søgningerne mest i juli og august, men også i januar, der kan hænge sammen med et nytårsforsæt og lysten til at lære noget nyt i året, der står for døren.