Dit bud på god journalistik

Dit bud på god journalistik

Redaktionel dato: 9. januar 2023

Nu kan alle indstille en kandidat til Folkets Journalistpris 2022/2023. Prisen hylder journalistik, der udfolder en sags kompleksitet, vækker vores nysgerrighed, skaber tillid og inspirerer til forandring.

I 2022 modtog det Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn for deres samarbejde omkring Fynske Valgfolkefester.

I 2022 modtog det Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn for deres samarbejde omkring Fynske Valgfolkefester.

Mandag den 9. januar åbnede Frirummet for indstillinger til Folkets Journalistpris 2023. Alle kan indstille kandidater. Journalistikken skal være udkommet mellem 20. april 2022 og 8. marts 2023, og indstillingerne skal være frem senest onsdag den 8. marts.

Folkets Journalistpris er en helt særlig pris, som gives for journalistik, der styrker den offentlige samtale. Prisen hylder journalistik, der udfolder en sags kompleksitet, vækker vores nysgerrighed, skaber tillid og inspirerer til forandring.

Fynske Valgfester

I 2022 blev prisen uddelt for første gang. Her var det Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn, der står bag Fynske Valgfolkefester.

Journalistik og folkestyre

På Frirummets hjemmeside skriver de bl.a., at god journalistik er en forudsætning for et velfungerende folkestyre.:

”Uden nysgerrige undersøgende, kritiske og konstruktive journalister går demokratiet til grunde. Vores demokrati er afhængig af en åben samtale, hvor der er plads til at diskutere det væsentlige og det svære, og hvor der er rum til forskellighed. Vi har brug for journalistik, der repræsenterer befolkningens forskellige tilhørsforhold og synspunkter, og som bygger bro mellem generationer, mellem eliten, magthavere og folket. Det er den slags journalistik, vi hylder med Folkets Journalistpris.”

Tag stilling!

Ambitionen med prisen er at give flere mod til at blande sig i den offentlige debat. Med prisen opfordrer vi også flere til at tage stilling til journalistikkens kvaliteter og til at debattere, hvad vi forventer af journalistik i vores demokrati.

Indstil din kandidat!