Fynske Valgfolkefester vinder Folkets Journalistpris

Fynske Valgfolkefester vinder Folkets Journalistpris

Redaktionel dato: 2. juni 2022

Vinderen af den helt nye pris er Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn, der står bag Fynske Valgfolkefester. Prisen uddeles af Frirummet.

Ungerådet har sammen med juryen nomineret kandidaterne til Folkets Journalistpris 2022. Det består af elever fra efterskoler, friskoler og højskoler.

Ungerådet har sammen med juryen nomineret kandidaterne til Folkets Journalistpris 2022. Det består af elever fra efterskoler, friskoler og højskoler.

Fynske Valgfolkefester var sammen med Zetland, Børneavisen, TV2-Lorry og Videnskab.dk de fem journalistiske initiativer som Juryen og Ungerådet nominerede til prisen. De nominerede er fundet blandt i alt 32 indstillede medier til prisen.

Fynske Valgfolkefester fandt sted i alle Fyns 10 kommuner i forbindelse med kommunalvalget i efteråret 2021 og anerkendes med denne pris for at have forbedret den offentlige samtale.

”De lykkedes med at gøre borgere og politikere til en del af samme sag, og de tager begge parter alvorligt,” udtaler ungepanelet og juryen i deres nominering af Fyns Valgfolkefester.

Styrker den offentlige debat

Fynske Valgfolkefester vinder prisen for at have bidraget til at styrke den offentlige debat før, under og efter valget ved at skabe plads til nuancer, refleksion og demokratisk virkelyst. Juryen vurderer samtidig, at Fynske Valgfolkefester både har inspireret dem, som i forvejen er repræsenterede i debatten, og dem, som endnu ikke er – her med særligt fokus på at engagere de unge deltagere i den offentlige debat ved valget.

”De fynske medier får prisen for at tage et særligt ansvar for den demokratiske samtale midt i en valgkamp og for at skabe et møde mellem folket og de folkevalgte med stor respekt for borgeren. De tre medier inviterer borgere ind, som måske ikke føler, de normalt er en del af den offentlige debat, og de tager dem alvorligt. Man bliver demokratihøj af at være der,” udtaler juryen i pressemeddelelsen.

Prisen overrækkes ved Demokratifestivalen

Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn vil få overrakt prisen på demokratifestivalen i Ollerup den 5. juni. Prisen er et kunstværk og en præmie på 50.000 kroner. Bag overrækkelsen står tre af DFS’ medlemsorganisationer: Friskoleforeningen, Efterskoleforeningen og Højskoleforeningen i deres fælles initiativ Frirummet.

Frirummet ser frem til at uddele Folkets Journalistpris igen næste år.

Frirummet og Journalistprisen

Frirummet er et civilsamfunds-initiativ skabt af Friskoleforeningen, Efterskoleforeningen og Højskoleforeningen. Frirummet arbejder for at forbedre den offentlige debat med særligt fokus på at engagere unge i demokratiet.

Folkets Journalistpris har til formål at hylde journalistisk arbejde, der forbedrer den offentlige samtale. Prisen er skabt på initiativ af Frirummet og er støttet af Samfonden.