Indstil din kandidat til Folkeoplysningens Pris

Indstil din kandidat til Folkeoplysningens Pris

Redaktionel dato: 24. maj 2022

Kender du en forening eller en organisation, der har igangsat et ekstraordinært folkeoplysende initiativ? Så indstil din kandidat til Folkeoplysningens Pris.

Prisen belønner frontløbere, der forfølger nye spor i folkeoplysningen.

Prisen belønner frontløbere, der forfølger nye spor i folkeoplysningen.

Af Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza

Nu har du muligheden for at indstille din kandidat til den nyoprettede ’Folkeoplysningens Pris’, som DFS uddeler for at fejre folkeoplysningen og den sammenhængskraft, som den skaber i samfundet.

Prisen belønner en forening eller en organisation, som har igangsat et ekstraordinært folkeoplysende initiativ, der med stor gennemslagskraft har udviklet folkeoplysningen og skabt nye fællesskaber.

Med prisen følger 10.000 kr., der er øremærket til, at vinderen kan udbrede det folkeoplysende initiativ i resten af landet. 

En folkeoplysende jury

Alle kan indstille kandidater frem til den 1. juli 2022. Herefter udvælger en jury vinderen blandt de indstillede kandidater med afsæt i fire kriterier.

Først og fremmest kigger juryen på, om der er tale om et ’ekstraordinært’ folkeoplysende initiativ, hvor foreningen eller organisationen går forrest og skaber nye muligheder for folkeoplysningen. Samtidig skal initiativet skabe ’nye former for fællesskaber’, der bryder med vane- eller kassetænkning.

Der er også blik for, om initiativet udføres med en ’gennemslagskraft’, der får deltagerne til at engagere sig i en sag. Og endelig skal initiativet ’udvikle folkeoplysningen’ ved at skabe reelle forandringer for mennesker til inspiration for andre folkeoplysende aktører.

Juryen består af Bernhard Trier Frederiksen fra Fora, Søren Børsting fra Højskolerne, Adam Meinertz fra Folk & Sikkerhed, Pia Sverdrup-Jensen fra DAOS, Annemarie Balle fra Folkevirke og Natacha Holst Hansen fra DFS.

De repræsenterer alle foreninger, der er medlem af DFS, med undtagelse af Natacha Holst Hansen, der repræsenterer DFS.

Vær med til prisoverrækkelsen i Aarhus

Vinderen af Folkeoplysningens Pris bliver afsløret og får overrakt prisen til ’Folkeoplysningens Dag’, som DFS afholder for første gang den 6. oktober 2022 i Kulturhus Bunkeren i Aarhus.

Dagens tema er ’Folkeoplysning under forandring’, hvor vi sætter fokus på folkeoplysningens essens og fremtid. I løbet af dagen vil der være rig mulighed for at styrke dit netværk i den folkeoplysende familie.

Info og tilmelding til Folkeoplysningens Dag