Kamp om DFS’ udviklingspuljer

Kamp om DFS’ udviklingspuljer

Redaktionel dato: 22. november 2022

Der var mange om buddet i årets uddeling af puljemidler til udviklingsprojekter. I alt blev der ansøgt om støtte til projekter for over fem mio. kr.

Folkeoplysende aktører kæmpede om midlerne i DFS’ udviklingspuljer.

Folkeoplysende aktører kæmpede om midlerne i DFS’ udviklingspuljer.

Kunst, krig og kurser for unge

Blandt de 23 projekter, som blev tildelt midler fra DFS’ udviklingspuljer i 2022, finder man blandt andet et projekt, hvor kunst fungerer som katalysator for den demokratiske samtale.

Det er i hvert fald planen i Foreningen Nyt Europas projekt, hvor kunstværker skal danne grundlag for dialog om grundlæggende rettigheder rundt omkring på landets grundskoler og ungdomsskoler.

Oplysningsforbundet Demokrati i Europa, DEO, vil arbejde med at sikre en nuanceret offentlig samtale om krigen i Ukraine. Projektet skal samtidig pege frem mod Europa-Parlamentsvalget i 2024, og det har et særligt fokus på at engagere unge.

De unge er også i fokus i Korlivs ungdomslederkursus, hvor de skal klædes på til at inspirere og lede andre unge frivillige.

De fik tilskud i 2022

Dragskole, bevægelse og aktiv livsstil

AOF Storkøbenhavn vil udvikle Danmarks første Dragskole, hvor unge, der føler sig anderledes, kan mødes i et trygt og kreativt fællesskab og være lige præcis den person, som de har lyst til. Målet er, at projektet på sigt skal udrulles flere steder i landet.

Hos FO-Aarhus vil de sætte fokus på, hvordan en sund og aktiv livsstil kan bringe glæde og trivsel hos mennesker, der er i risiko for livsstilssygdomme. Deltagerne skal involveres i planlægningen af forløbet, hvor der både skal arbejdes med sund mad, leg og motion.

Puljerne åbner i januar

Der er mulighed for at søge DFS’ puljemidler igen allerede fra starten af 2023. Puljerne åbner den 4. januar med ansøgningsfrist den 1. februar.

Ønsker I at få sparring på jeres ansøgning, så kontakt DFS’ puljeansvarlige medarbejdere i god tid inden ansøgningsfristen.

Læs om DFS’ puljer her