Nye krav om coronapas

Nye krav om coronapas

Redaktionel dato: 30. november 2021

Der kræves nu coronapas ved indendørs arrangementer med over 100 deltagere. Kulturministeriet udsender også nye anbefalinger.

Folkeuniversitet har ofte foredrag med over 100 deltagere, hvor der nu skal vises coronapas.

Folkeuniversitet har ofte foredrag med over 100 deltagere, hvor der nu skal vises coronapas.

Da regeringen 12. november indledte den nye runde af coronaregler, kunne vi konstatere, at det ikke umiddelbart fik den store konsekvens for folkeoplysende aktiviteter. På det tidspunkt var der krav om coronapas ved indendørs arrangementer med over 200 deltagere og udendørs arrangementer med over 2.000.

Det er ikke så tit, at folkeoplysende aktiviteter når op på disse deltagertal. Men fra i mandags er grænserne sat ned til hhv. 100 og 1.000. Det betyder, at det noget oftere kan få konsekvenser i den folkeoplysende verden.

Når foreninger og skoler skal kontrollere coronapas, er det værd huske, at fremover gælder kviktest kun i 40 timer og PCR-test i 72 timer.

På højskolerne er der ikke krav om coronapas.

Sogne og kommuner med høj smitte

Ud over de ny regler har Kulturministeriet også udsendt et sæt anbefalinger til foreningslivet i sogne eller kommuner med høj smitte. Det er:

  • Opfordring til, at alle møder op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
  • Opfordring til så vidt muligt at afholde aktiviteter, herunder sociale arrangementer, inden for mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.
  • Opfordring til så vidt muligt at aflevere og hente børn udendørs. Forældre og andre voksne opfordres endvidere til at holde afstand. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.

Fra Kulturministeriet

  • Overblik over gældende tiltag og Q&A om krav om coronapas
  • Relevante links med information om de lokale tiltag i idræts- og foreningslivet mv. i områder med høj smitte (se desuden vedlagte pjece)
  • Plakater og andet relevant kommunikationsmateriale om kravet om coronapas til brug for arrangører, institutioner mv., hvor der er krav om coronapas

Kostskoler

Også fra mandag den 29.11. skal ansatte på efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler vise coronapas.

Derudover har Børne – og Undervisningsministeriet udsendt en række anbefalinger og opfordringer til skolerne.