Seneste nyheder
Der har åbnet sig en sprække for at mødes i folkeoplysende fællesskaber live. ”Jeg vil opfordre alle skoler og foreninger til at overveje, hvordan de kan stable udendørs aktiviteter på benene og skabe det tilbud om fællesskab, som mange savner, ” siger DFS’ sekretariatschef.
Af Michael Voss
I flere måneder har folkeoplysende skoler og foreninger været overladt til digitale metoder. Fra 1. marts bliver det muligt at gennemføre visse aktiviteter udendørs.
Den vigtigste lempelse af reglerne er, at udendørs idræts- og foreningsaktivitet kan genåbnes, og der må være op til 25 personer samlet til aktiviteterne. Det giver muligheder også for aftenskolerne, som har mulighed for at placere undervisning og aktivitet udenfor, f.eks. bevægelsesaktiviteter.
Behov for at mødes
”Vi har alle sammen behov for at igen mødes fysisk med andre mennesker omkring meningsfulde aktiviteter. Der bliver der mulighed for nu,” siger DFS’ sekretariatschef Carolina Magdalene Maier.
”Folkeoplysningen handler netop om meningsfulde fællesskaber. Derfor vil jeg opfordre alle skoler og foreninger i vores medlemskreds til at overveje, hvordan de kan stable aktiviteter på benene, der opfylder de krav, som gælder fra næste uge,” siger hun.
Carolina Magdalene Maier peger også på, at det kan være en god metode til at genskabe forbindelsen til kursister og foreningsmedlemmer: ”På den måde kan det fungere som en opvarmning til den genåbning og den genstart, alle glæder sig til.”
Ud over udendørsaktiviteterne får efterskolerne i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm mulighed for at åbne. Det samme gør Bornholms Højskole.
Kulturministeriets retningslinjer opdateret
I forlængelse af udmeldingen den 24. februar om delvis åbning af Danmark fra den 1. marts har Kulturministeriet opdateret sine retningslinjer for udendørs idræts- og foreningsliv