Vil du dele din corona-fortælling med Nørrebro Teater og Nationalmuseet?

Vil du dele din corona-fortælling med Nørrebro Teater og Nationalmuseet?

Redaktionel dato: 20. november 2020

Deltag i et af Danmark Fortællers fortællemøder. Din beretning kan blive en del af det teaterstykke, som Annika Aakjær og Thomas Korsgaard skriver til Nørrebros Teater.

Danmark Fortæller er et samarbejde mellem DFS og Nordic School of Arts and Health

”Det kom direkte fra hjertet. Nogle fortalte barndomsminder og kunne pludselig fornemme dufte, stemninger og farver. Til dagligt, i socialt lag, glemmer vi tit at fortælle det betydningsfulde.”  (Søren Børsting, fortællevært).

Nationalmuseet, Nørrebro Teater og Danmark Fortæller har indgået et unikt samarbejde under titlen ”Sammen hver for sig”

På baggrund af erfaringerne fra pilotprojektet i sommer arrangerer Danmark Fortæller fem fortællemøder, hvor deltagerne beretter om deres erkendelser, længsler, bekymringer, savn og drømme under nedlukningen af samfundet.

Efterfølgende skriver sangeren Annika Aakjær og forfatteren Thomas Korsgaard fortællingerne sammen til et teaterstykke. Teaterstykket får premiere på Nørrebros Teater i sæsonen 2022/2023.

Har du en fortælling, du gerne vil dele?

Måske har du hamstret? Lavet for meget surdej? Mødt dit livs kærlighed på Zoom? Følt dig ensom? Skiftet spor i livet?

Har du en personlig, skæg, absurd, gribende, sørgelig eller livgivende historie, vil vi meget gerne høre den. Hvis du deler din historie på et af de fem virtuelle fortællemøder, kan du ikke alene blive en del af et teaterstykke. Du kan også være med til at skrive historie. De fortællinger, der udvælges til forestillingen, vil blive tilbudt at indgå i Nationalmuseets samling.

Sådan foregår det

På hvert møde vil der deltage 15-20 personer. På møderne vil der dels være en hovedvært, som byder velkommen og sørger for, at alt forløber efter planen, og fortælleværter, som trygt og roligt guider deltagerne igennem deres fortællinger i mindre rum á 5-6 personer.

Man behøver ikke være en mesterfortæller for at deltage – fortælleværterne er trænet i at hjælpe fortællingerne frem.

Tilmelding

Fortællemøderne foregår på Zoom på disse dage (alle dage fra 16-18.30):

  • 25. november
  • 2. december
  • 10. december
  • 13. januar
  • 27. januar

Du tilmelder dig et fortællemøde ved at skrive til sammenhverforsig@nbt.dk Derefter får du en mail med link til Zoom og information om, hvordan du skal forberede dig til mødet.