Aftenskole efterlyser egnede lokaler

Aftenskole efterlyser egnede lokaler

Redaktionel dato: 13. oktober 2023

Uden tilstrækkelige lokaler er vi tvunget til at begrænse antallet af mennesker, der kan drage fordel af aftenskolernes kurser. Det skriver bestyrelsesformand i aftenskole i Hvidovre.

"Aftenskoler spiller en væsentlig rolle i at øge uddannelsesniveauet og fremme personlig vækst," skriver Ole Bested.

"Aftenskoler spiller en væsentlig rolle i at øge uddannelsesniveauet og fremme personlig vækst," skriver Ole Bested.

Dette debatindlæg blev bragt i Hvidovre Avis den 11. oktober. Det er skrevet af Ole Bested, der er bestyrelsesformand i AOF-Hvidovre.

Aftenskolerne må ikke blive ofre for nedskæringer

I den seneste tid har jeg været bekymret over den vedvarende mangel på egnede lokaler til vores aftenskoler, og hvordan dette afspejles i det kommende kommunale budget. Aftenskoler spiller en afgørende rolle i at fremme læring, personlig udvikling og fællesskabsopbygning, men de står over for en akut udfordring på grund af manglende faciliteter.

Kæmpet i årevis

Aftenskoler er ikke blot steder for uddannelse; de er samlingspunkter for vores samfund. De giver folk mulighed for at forfølge deres interesser, lære nye færdigheder og deltage i meningsfulde aktiviteter. De er katalysatorer for socialt samvær og styrker vores fællesskab. Desværre har mange aftenskoler i vores kommune i årevis kæmpet med manglen på passende lokaler.

I det kommende kommunale budget er det afgørende, at vi prioriterer aftenskoler og investerer i at løse dette problem.

Uden tilstrækkelige lokaler er disse vigtige institutioner tvunget til at reducere antallet af klasser, aflyse kurser og begrænse antallet af mennesker, der kan drage fordel af deres programmer. Dette er uacceptabelt, især da aftenskoler spiller en væsentlig rolle i at øge uddannelsesniveauet og fremme personlig vækst i vores samfund.

Investering i samfundets fremtid

Jeg opfordrer derfor vores lokale myndigheder til at afsætte midler i det kommende budget til at imødekomme behovene for lokaler til aftenskoler. Dette kan omfatte renovering af eksisterende faciliteter, opførelse af nye eller samarbejde med lokale institutioner og virksomheder for at dele plads og ressourcer. Ved at investere i disse faciliteter investerer vi i vores samfunds fremtid.

Aftenskoler bør ikke blive ofre for budgetnedskæringer eller mangel på opmærksomhed fra vores lokale myndigheder. De er afgørende for vores samfunds trivsel og uddannelse. Lad os sammen arbejde for at sikre, at de har de nødvendige ressourcer til at fortsætte deres vigtige arbejde.

Mellemrubrikkerne er indsat af DFS.