God sommer!
Sekretariatschefen ønsker:

God sommer!

Redaktionel dato: 29. juni 2023

Det er nu 30 dage siden, jeg trådte ind ad døren på Nytorv 7 i hjertet af København og begyndte min første arbejdsdag som sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Og hvilke 30 dage? Jeg er blevet mødt af en masse nye indtryk, af mange nye mennesker og organisationer og af en hel masse forkortelser. Men jeg er også blevet taget supergodt imod af de dygtige folk på sekretariatet, der har introduceret mig til det brede og meget spændende område, som DFS spænder over. Jeg har været i gode hænder fra første dag.

Den første tid har budt på et Folkemøde, hvor Folkeoplysningens Telt var fuld af liv og vores medlemsorganisationers gode debatter fra morgen til aften.

Vi stod også selv for et par debatter. Her fik vi fx debatteret Reformkommissionens anbefalinger om, hvordan vi hjælper de mange som står uden job og uddannelse. Sammen med Frivilligrådet og Center for Frivilligt Socialt Arbejde var vi værter for en debat om de vilkår og den økonomi, som civilsamfundsorganisationerne har. Det meget bureaukrati og de krav og regler som både stat, kommuner og bankerne stiller, blev taget under kærlig behandling i en debat med Kim Vallentin fra Venstre og Karin Liltorp fra Moderaterne.

I DFS har vi også arbejdet med en række andre politiske sager. Vi står foran trepartsforhandlinger, hvor regeringen skal forhandle med arbejdsmarkedets parter om, hvilke ændringer der skal være på voksen og efteruddannelsesområdet – det, som forkortet hedder VEU-området. Det leverer vi inputs til og følger tæt.

En anden vigtig sag, er, at regeringen barsler med formulering af en ny kulturpolitik. For DFS er det vigtigt, at en fremtidig kulturpolitik giver de bedste muligheder for, at de folkeoplysende foreninger kan udfolde deres virke til glæde for alle de mange mennesker som hver dag og hvert år får glæde af den mangfoldighed og den virketrang, der er i rundt i landet.

Mens jeg har været i DFS, har vi fået et nyt medlem, ”Brobyggerne - Center for Dialogkaffe”. Jeg håber, at de – og de to andre medlemmer, der er kommet til i år, ”Sager der Samler” og ”Nordic Bildung” - får stor glæde af deres medlemskab af DFS. Velkommen til dem!

Selv har jeg også fået drukket en del dialogkaffe i den seneste måned, når jeg har været rundt for at hilse på de mange organisationer, der er medlemmer af DFS. Jeg har ikke nået alle, men tager fat på resten efter ferien. På samme måde hilser jeg også på DFS mange samarbejdspartnere. Alt sammen i bestræbelserne på at lære området af kende.

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at reklamere for Folkeoplysningens dag som i år afholdes den 12. oktober i Århus. Årets tema er partnerskaber, og der vil være mange spændende oplæg og gode muligheder for at netværke med andre organisationer. Derudover uddeler vi også Folkeoplysningens Pris, hvor vi har modtaget mange spændende indstillinger.

På sekretariatet holder vi lukket i uge 30 og 31.

Jeg håber, at I alle får en god sommer, og så glæder jeg mig til samarbejde med jer alle.

Ulrik Kampmann, sekretariatschef