Stem på en dialog-orienteret politiker!
Folkemødets Dialogpris 2022

Stem på en dialog-orienteret politiker!

Redaktionel dato: 18. maj 2022

Fem politikere er nominerede til Folkemødets Dialogpris 2022. Alle kan være med til at bestemme, hvem der får prisen, som overrækkes lørdag aften på Folkemødet.

Folketingsmedlemmer dominerede blandt de første otte års vindere af Folkemødets Dialogpris. Men i år er det kommunalbestyrelsesmedlemmer, der fylder - med tre kandidater ved siden af et medlem af Europaparlamentet og et enkelt folketingsmedlem.

Frem til lørdag den 18. juni kan alle gå ind på Folkemødets hjemmeside og stemme på en af de fem kandidater. Alle fem kandidater vil deltage i overrækkelsesarrangementet samme aften på Folkemødets Hovedscene, hvor vinderen vil blive offentliggjort.

Stem på din kandidat

Alle, der afgiver en stemme, deltager i lodtrækningen om et gavekort på et weekendophold for to på Melsted Badehotel, Bornholm.

Her kan du læse juryens fulde nomineringsbegrundelse og afgive din stemme.

Et godt felt

”Jeg er glad for, at DFS igen i år er med til at belønne en politiker, som går i åben og reel dialog med borgerne og med politikere fra andre partier. Vi har et rigtigt godt felt i år, hvor der også bliver rig mulighed for at værdsætte politikere i vores kommuner,” siger Per Paludan Hansen, der repræsenterer DFS i den jury, som har udvalgt de fem nominerede.

Derfor de fem

De tre kommunalbestyrelsesmedlemmer er: Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør (K), som har udmærket sig med en meget aktiv dialog med borgere, foreninger og virksomheder. Christopher Røhl, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (RV), som har været særlig god til at modarbejde den traditionelle kløft mellem ungdomsparti og moderparti. Marie Stærke, borgmester Køge og næstformand i partiet (S), der er en borgmester, som mange borger føler, de kender, og som er nem at komme i dialog med.

Fra Europarlamentet er Kira Marie Peter-Hansen, (SF) nomineret, fordi hun bruger tid på at oversætte emner, der kan være svære for især unge dansker at sætte sig ind i.

Og som eneste folketingsmedlem kan man stemme på Marie Bjerre, MF (V), der roses for sin konstruktive tilgang til dialog, særligt om det at være mor og politiker.

Folkemødets Dialogpris er blevet uddelt på hvert Folkemøde siden 2013 til en politiker, som har demonstrereret en åben og lyttende tilgang til den politiske debat og dialogen med borgerne og med andre politikere. Det er DFS, Dansk Ungdoms Fællesråd, Lead Agency og Foreningen Folkemødet, som uddeler prisen.

Tidligere års vindere af Dialogprisen

2021: Aaja Chemnitz Larsen (IA)

2019: Christina Krzyrosiak Hansen (S)

2018: Jacob Mark (SF)

2017: Liselott Blixt (DF)

2016: Uffe Elbæk (Alt)

2015: Ida Auken (RV)

2014: Pia Olsen Dyhr (SF)

2013: Esben Lunde Larsen (V)