Brobyggerne er blevet associerede medlemmer af DFS

Brobyggerne er blevet associerede medlemmer af DFS

Redaktionel dato: 27. juni 2023

En folkebevægelse for det samtalende demokrati. Det er målsætningen for Brobyggerne – Center for Dialogkaffe. Centeret er nu associeret medlem af DFS.

Fra et arrangement hos Brobyggerne

Fra et arrangement hos Brobyggerne

Foreningen blev etableret af Özlem Cekic og Bent Melchior i 2019, og er en upartisk forening, som blev etableret på tværs af politiske, sociale og religiøse skel. Foreningen har i dag ca. 9.500 medlemmer.

Plads til uenighed

På Brobyggernes hjemmeside beskriver deres målsætning således:

”Brobyggerne – Center for Dialogkaffe er sat i verden for at styrke dialogen og den demokratiske samtale i Danmark. Vi arbejder for et samfund, der bygger på danske værdier med plads til uenighed og forskellighed, hvor alle kan føle sig ligeværdige og velkomne i en samtale, der er konstruktiv og kritisk.

Vi ønsker at skabe en folkebevægelse, der i fællesskab gør sig umage for at tolerere forskelligheden. Fordi vi tror på, at ansvaret for det samtalende demokrati ligger hos den enkelte og i fællesskabet. Derfor arbejder vi i Brobyggerne også på begge niveauer.”

Styrke det oplysende arbejde

I sin ansøgning beskrev Özlem Cekic, hvorfor Brobyggerne gerne vil være med i DFS:

”Til trods for vores størrelse og forholdsvis korte historik, mener vi at vi kan bidrage ind i fællesskabet med vores metoder, koncepter, ideer og redskaber. Vi kan se en fælles interesse i at indgå partnerskaber og samarbejder med andre medlemmer, sådan at kan løfte i flot og bruges hinandens styrker.

Vi søger al den inspiration, støtte og løbende opkvalificering, som vi kan, og her ser vi et medlemskab af DFS kan være til stor inspiration for os. Med et medlemskab af DFS vil vi i endnu højre grad kunne styrke og professionalisere vores oplysende og (ud-)dannede arbejde både i relation til vores medlemmer og til befolkningen som helhed.”

Mere om Brobyggerne