Kom med de gode idéer: Tre puljer åbner for ansøgninger

Kom med de gode idéer: Tre puljer åbner for ansøgninger

Redaktionel dato: 18. januar 2024

Så er det tid til at udvikle gode ideer til folkeoplysende udviklingsprojekter. Frem til 1. februar er det muligt at søge om projektmidler i DFS' tre puljer.

Det er muligt at søge penge til udviklingsprojekter, der fremmer indfrielsen af FN’s verdensmål frem mod 2030.

Det er muligt at søge penge til udviklingsprojekter, der fremmer indfrielsen af FN’s verdensmål frem mod 2030.

De tre puljer er DFS’ udviklingspulje, Kulturministeriets udviklingspulje til lokal folkeoplysning og DFS’ støttepulje.

Udviklingspuljerne

Den ene pulje – DFS’ udviklingspulje – kan søges af alle DFS’ medlemsorganisationer med undtagelse af associerede medlemmer og oplysningsforbund.

Den anden pulje – Kulturministeriets udviklingspulje til lokal folkeoplysning – administrerer DFS på vegne af Kulturministeriet. Puljen kan søges af alle lokale og landsdækkende foreninger og organisationer, som har folkeoplysning som et hovedformål og har aktiviteter under folkeoplysningsloven med voksne som primær målgruppe.

I begge udviklingspuljer lægges der vægt på, om projekterne

  1. udføres i samarbejde mellem medlemsorganisationer,
  2. om de har et langtrækkende perspektiv, og
  3. om projekterne kommer hele folkeoplysningsområdet til gode.

Puljernes tema: FN's Verdensmål

Med det tilbagevendende tema ’FN’s 17 verdensmål’ er der igen mulighed for at søge støtte til udviklingsprojekter, der fremmer indfrielsen af FN’s mål for en bæredygtig udvikling frem mod 2030.

Som noget nyt vil der imidlertid blive lagt vægt på, at projekterne understøtter verdensmål 4, der handler om at ”sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring.”

Livslang læring er et centralt begreb i den folkeoplysende verden, og DFS vil med dette fokus gerne inspirere ansøgere til at udvikle nye metoder og tilgange, der kan give flere mennesker adgang til at deltage i læringsaktiviteter igennem hele livet.

Projekter, der falder indenfor FN’s Verdensmål, blive prioriteret, men der kan som altid søges midler til projekter, der falder uden for temaet. Det er ansøgningernes kvalitet, der er det primære udvælgelseskriterie. 

Støttepuljen

Den tredje pulje – DFS’ støttepulje – er målrettet de af DFS’ medlemmer, der er økonomisk trængte.

Puljen kan søges af alle DFS’ medlemsorganisationer med undtagelse af associerede medlemmer og oplysningsforbund. I puljen ydes der tilskud til alle driftsorienterede udgifter på op til 50.000 kr.

I vurderingen af ansøgningerne lægges der vægt på ansøgers formue, omsætning og resultat i det seneste afsluttede regnskabsår. 

Gode råd og sparring

DFS står gerne til rådighed for sparring og kvalificering af jeres projektidéer. Læs gerne retningslinjerne godt igennem, før I kontakter os.

Deadline for at søge om årets puljemidler er 1. februar 2024.

Sådan kommer du i gang

Her kan du finde ansøgningsskema og få gode råd og finde inspiration i tidligere projekter