Sommerhilsen fra sekretariatschefen
DFS

Sommerhilsen fra sekretariatschefen

Redaktionel dato: 28. juni 2022
Carolina Magdalene Maier bød velkommen til Bobler i Civilsamfundet på Folkemødet.

Carolina Magdalene Maier bød velkommen til Bobler i Civilsamfundet på Folkemødet.

Kære alle,

Sommeren står for døren og vi er nok mange, der ser ud ad vinduet og glæder os til at kunne trække ren ferieluft ned i lungerne, bade i havet, se ud over klitterne i aftensolen – eller hvad man nu skal tilbringe sin sommerferie med.

Jeg vil gerne sige alle medlemmer og samarbejdspartnere tak for det gode samarbejde indtil videre i 2022. Det har været ualmindeligt opløftende, at vi igen har kunnet få lov til at udføre det arbejde, vi er sat i verden for, i stedet for at bruge al tid på brandslukning som konsekvens af corona-nedlukninger.

Projekter og fokusområder for sekretariatet i 2022
Der er i den grad kommet gang i gryderne hos os. Vi er dels midt i vores store ”Hvad er meningen”-projekt, hvor vi kører rundt i det danske land og holder fortælleværksteder med fokus på at indsamle gode og personlige erfaringer med, hvordan og hvorfor folkeoplysningen er afgørende for samfundets sammenhængskraft.

Vi fortsætter rundrejsen efter sommerferien, hvor vi bl.a. skal til Sønderjylland, Bornholm, Falster og Fyn. Vi regner med at kunne formidle resultaterne af projektet engang i slutningen af året. Hvis I vil læse mere om projektet, så klik her: https://dfs.dk/nyheder/nyheder/hvad-er-meningen-med-folkeoplysningen/

Derudover arbejder vi for tiden på at gøre os klar til et kommende Folketingsvalg, bl.a. ved at formulere en række positionspapirer, som vi vil forsøge at få i spil i nationale og lokale valgdebatter – og som forhåbentlig kommer til at give folkeoplysningen en mere central plads i et kommende regeringsgrundlag.

Vi bruger også meget tid på vores deltagelse i folkeoplysningsbenet i Uddannelsespartnerskabet for UBU (Uddannelse for bæredygtig udvikling), som arbejder med at etablere en handleplan for uddannelse for bæredygtig udvikling. I kan læse mere om partnerskabet her: www.uddannelsespartnerskaber.dk

Folkemøde, folkemøde, folkemøde
For første gang i tre år kunne vi deltage i et helt almindeligt Folkemøde. Som sædvanlig stod DFS bag ”Folkeoplysningens Telt”, som i år havde fået plads lige ved siden af Domen.

Vi havde tre dage med velbesøgte og vedkommende arrangementer – om alt fra krig i Ukraine til feministisk quiz.

Vores eget arrangement, ”Maier og monopolet” blev en velbesøgt succes, ikke mindst på grund af de reflekterede paneldeltageres indsigter og udsyn. Læs mere om arrangementet her: https://dfs.dk/nyheder/nyheder/civil-ulydighed-for-at-redde-planeten/

Nye ansigter
Vi har i løbet af foråret ansat Sofie Ammundsen som analysekonsulent. Sofie skal arbejde med vidensindsamling og dokumentation af folkeoplysningen bredt og med voksen-/efteruddannelsesområdet specifikt. Vi har også ansat Ina Merete Nørgaard som studentermedarbejder i vores kommunikationsafdeling.

På gensyn til august
DFS’ sekretariat er så småt ved at gøre klar til at lukke ned for ferien. Vi holder ferielukket i uge 29 og 30, hvor de fleste medarbejdere er ude at nyde sommeren.

Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig behagelig, varm og afslappet sommer. Husk at nyde hinanden og skynd jer langsomt med hvad I nu skal bedrive ferien med!

Mange sommerhilsener,

Carolina