Hils på Signe

Hils på Signe

Redaktionel dato: 7. oktober 2021

Hej. Jeg hedder Signe. Jeg arbejder som videokyndig i Dansk Folkeoplysnings Samråd, DFS.

DFS er en virkelig særlig organisation. Altså på den gode måde. Vi er nemlig en paraply for ikke mindre end 35 landsdækkende folkeoplysende organisationer, der repræsenterer højskolerne, efterskolerne, amatørkulturen, aftenskolerne og mange andre folkeoplysende aktører i civilsamfundet.

Med en uddannelse i tv- og medietilrettelæggelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det min opgave at indfange folkeoplysningens mangfoldighed på video. Mit mål er altid at skabe levende billeder, så værdien af folkeoplysningens fællesskaber bliver tydelig for enhver. Også for personer, der endnu ikke er en del af folkeoplysningen.

Men det er også en svær opgave. For hvordan indfanger man det særlige trygge, udviklende og respektfulde fællesskab, som de folkeoplysende skoler og foreninger repræsenterer - på video? Jeg har i hvert fald lært, at det kræver tålmodighed og forståelse for det rum, som man træder ind i.

Og så kræver det også kreativitet. Måske har I nogle idéer til hvilke videoproduktioner om folkeoplysningen, som jeg skal kaste mig over? I er meget velkomne til at skrive til mig på sim@dfs.dk. Så kigger jeg på dem.

Jeg håber at høre fra jer!