Ensomhedspuljen til Nordjylland

Ensomhedspuljen til Nordjylland

Redaktionel dato: 24. februar 2021

Folketinget har bevilliget 1,5 mio. kr. til initiativer, der bekæmper ensomhed og styrker fællesskabet i Nordjylland. Pengene er øremærkede til de kommuner, der var nedlukket fra 6. november på grund af minksituationen.

 

Puljen er etableret for at give lokale folkeoplysende aktører mulighed for at iværksætte initiativer, der har til formål at bekæmpe ensomhed og styrke fællesskabet i en eller flere af følgende kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. Det var de kommuner, der fra den 6. november var nedlukket af hensyn til minksituationen som følge af Covid-19.

Initiativerne kan både være fysiske og virtuelle. Det er ikke et krav, at ansøger har organisatorisk adresse i en af de syv kommuner, men det er et krav, at aktiviteten skal foregå i en eller flere af de syv kommuner.

Fakta om puljen

Ansøgningsfrist: 17. marts kl. 23.59.

Puljens størrelse: 1,5 mio. kr.

Ansøgerkreds: Alle medlemmer og associerede medlemmer af Dansk Folkeoplysnings Samråd og disses lokale skoler og foreninger kan søge puljen. Man må meget gerne søge om midler til aktiviteter i samarbejde med andre aktører, men hovedansøger skal være medlem eller associeret medlem af DFS.

Tidsperiode: Aktiviteterne skal være afsluttet senest d. 31.12.2021.