Skriveskole i Fælleshuset
AOF Center Sydfyn

Skriveskole i Fælleshuset

Redaktionel dato: 21. februar 2024

Om projektet

Projekttitel: Skriveskole i Fælleshuset

Organisation: AOF Center Sydfyn

Formål: At skabe erfaringer og grundlag for at udvide mulighederne for at tilbyde en mere tilgængelig aftenskole for flere borgergrupper.

Målgruppe: Borgere som i mindre grad - eller slet ikke - benytter sig af aftenskolen i forvejen

Projektperiode: 2023

Kort resume

Gennem samtaler og relationer til beboere, afdelingsbestyrelser og aktøren for helhedsplanen i området ABIS, faldt valget på en forfatter- og billedskole afholdt i Jægermarken stærkt inspireret af mødet med lokale beboere og deres mange levende historier. Det lykkedes at få deltagere fra tre forskellige afdelinger i Sydfyns Boligselskab og skabe et stærkt og intimt læringsfællesskab.

Deltagerne fortæller efterfølgende, at placeringen af aktiviteten tæt på deres hjem har haft stor betydning, særligt ift. at danne relationer og fællesskab. Flere af deltagerne lagde vægt på, at de fremadrettet gerne selv betaler for et lignende kursus, da de alle oplevede personligt og læringsmæssigt udbytte.

Gennem undervisning af forfatter Mikael Josephsen og kunstner Nina Wengel blev deltagerne guidet igennem sproglige og billedlige udtryksformer og de individuelle værker blev afslutningsvis samlet i en lille bog, som også bruges i den videre formidling af projektets erfaringer.

Erfaringer

Læring og opmærksomhed angående specifikke nye målgrupper og områder: 1) Der er stor diversitet blandt beboere i almene boligområder, 2) Individers forskellige behov for grad af intimitet i undervisningen og rekrutteringsmuligheder 3) Opmærksomhed på samarbejdet med de frivillige og ansvarsfordeling i området 4) Den kommunalpolitiske støttes betydning i området fx ift. kommunale lokalers tilgængelighed, 5) Det tværfaglige samarbejdes betydning

Gode råd

Forudgående samtaler og møder, relationer og nysgerrighed på et boligområde er vigtige for rekrutteringen, samarbejdet og muligheden for at tilbyde meningsgivende og målrettede aktiviteter. Mød fx op til fællesspisninger og præsenter jer selv og inviter beboerne til at give idéer og sparring. Overvej hvilke aktiviteter der har en bred fællesnævner (fx sang/musik) og hvilke der efterspørger en mere personlig fordybelse eller tryghed (fx forfatterskole). Begge kan være betydningsfulde.