Samtalebanen i svømmehallen
Nye debatformer nr. 4

Samtalebanen i svømmehallen

Redaktionel dato: 30. august 2021

Mød din modpart

Hvordan kan man samle mennesker på tværs af baggrunde og holdninger? Hvordan taler vi med dem, der mener noget andet? Det sætter DFS fokus på i otte artikler, hvor vi præsenterer ideer fra borgere til, hvordan man kan skabe debat på tværs af forskelligheder.

I denne uge bringer vi forslaget at flytte debatter ud på borgernes hjemmebane.

Vi skal debattere i de rum, hvor vi er i forvejen. Bring debatterne ind i virkeligheden.

Mange kommer aldrig i et forsamlingshus, og få er medlemmer af et parti, så vi skal finde andre steder at tale om politik.

Derfor er idéen her, at debatter bliver bragt ud i rum, hvor forskellige folk er på hjemmebane, og hvor man har mulighed for at debattere samtidig med, at man laver en anden aktivitet.

Det kunne være i svømmehallen, hvor en bane udvælges til “samtalebanen”, hvor at når man har svømmet en runde kan man diskutere aktuelle emner, eller et værtshus, der opfordrer til samtaler over dartspillet.

Denne ide er udviklet af en gruppe fra Region Nordjylland.

Brug ideen i folkeoplysningen

Med denne ide kan både folkeoplysende skoler og foreninger gør opmærksom på sig selv i lokalområdet – i samarbejde med kommunen, lokale butikker og virksomheder, partier og andre foreninger.

Vil du have ideen uddybet af en af dem, der har formuleret den, kontakt chefkonsulent Michael Voss, DFS, mv@dfs.dk

Serie med nye debatformer

Ideerne i denne serie er blevet udviklet på fem digitale og regionale folkehøringer i foråret. De indgår i det idekatalog, der blev udsendt efter folkehøringerne - sammen med mange andre ideer.

Nogle af ideerne er samlede forløb, som bare skal tilpasses den enkelte forening og dens målgruppe. Andre ideer kan indgå som delelementer i møder og kurser.

Folkehøringerne blev arrangeret af Foreningen Folkemødet i samarbejde med Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Biblioteksforening, Frirummet og Højskolerne.