Indholdsfortegnelse
Videre i uddannelse, job og tilværelse
Folkeoplysende skoler hjælper mange unge, som ikke kan komme videre personligt, socialt og uddannelsesmæssigt.
Aktive unge i folkeoplysende foreninger
Miljø, kulturmøde og globale spørgsmål er noget af det, som unge engagerer sig i.
Artikler og sider om unge
-
Efterskolernes formand foreslår ungdomskommission
Det er rammerne for ungdomslivet, der skaber mistrivsel, skriver Efterforskoleforeningens formand i et debatindlæg, hvor han foreslår en ungdomskommission.
-
Klimahåndbog til unge
Ny gratis håndbog giver unge redskaber til at tage ”den store klimasamtale” med ældre generationer.
-
Aktivisme og ungefællesskaber
Der bliver efterspurgt ungdomsoprør, men mange unge oplever et præstationspres. En minikonference sætter fokus på aktivisme, engagement og ungefællesskaber.
-
Her får sårbare unge mod på livet
Høje Taastrup Ungdomsskole fik særpris ved Politikens Undervisningspris for at vende elevernes negative erfaringer og give dem faglig ballast og livsmestring.
-
De unge er dannet til lydighed og personlig ambition
Bekymring for de unges engagement og demokrati prægede DFS’ repræsentantskabsmøde. Men der er vilje til en fælles indsats fra de folkeoplysende organisationer.
-
Folkeoplysningen skal bekæmpe antisemitisme
Chikane mod jøder er et problem i DK. Det kan folkeoplysningen være med til at bekæmpe. mener regeringen, der har lanceret en handlingsplan mod antisemitisme.
-
Tempo, trivsel og præstation
Hvordan kan vi forstå unges trivsel, mistrivsel og udsathed? Skal vi bekymre os, og hvordan kan vi handle? Det er temaet for CeFU’s store årlige konference.
-
Hvordan har de unge det?
Det andet af efterårets fire digitale morgenmøder - med Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning på AAU CPH.
-
Unges engagement i enkeltsager kan forenes med fællesskabet
DFS' formand svarer Jane Sandberg og Katrine Ebdrup Damgaard, som frygter, at de klassiske foreninger snart må lukke og slukke.
-
Intens højskolestart på Testrup
22-årige Caroline Raundahl er nystartet elev på Testrup Højskole. Efter en intens start har hun nu fundet sig til rette på skolen ved Mårslet syd for Aarhus.
-
Bindestregsidentiteter er det nye sort
Ny bog fra Grænseforeningen sætter nutidens mangfoldige identiteter under lup og stiller spørgsmålet: ”Hvornår er man dansk nok?”
-
Hvad skal de unge dannes til?
Hvilken tid lever de unge i, og hvad har de brug for at blive dannet til? DEA inviterer til webinar om unge anno 2021.
-
Unge får redskaber til selv at gøre noget for klimaet
”Når de bygger en energivenlig ladestation til mobiler, har de fået redskab til at håndtere frygten for fremtiden.” Tre bæredygtighedsforløb i ungdomsskolerne.
-
Den gode genåbning for unge
For mange unge har coronatiden været en kilde til afsavn, frustration og nedtrykthed. Konference om senfølgerne, og hvordan vi retter op på dem.
-
Flygtningenes virkelighed undergraver skolernes værdier
Vores formålsparagraffer rimer ikke med den virkelighed, vores elever bliver præsenteret for, skriver repræsentanter for 15 skoleforeninger i et fælles opråb.