Dragskolen
Nomineret til Folkeoplysningens Pris 2023

Dragskolen

Indholdsfortegnelse

Redaktionel dato: 24. august 2022

---------------

Dragskolen

Dragskolen er indstillet af Magnus Lykke Johansson, Ida Dreier, Maia Dalsgaard, Laura Balslev, Signe Heinfelt Tolbøll, Kim André og Marusia Elnegaard Lehn

Foreningen 'Dragskolen' tilbyder et halvårligt undervisningsforløb for unge mellem 12 og 30 år, der vil dygtiggøre sig i drag-performance og scenekunst mm. Skolen skaber et farverigt miljø og sparringsrum for deltagerne, hvor de kan udforske deres (køns)identitet gennem drag-kunsten.

Mange af deltagerne er en del af LGBT+ gruppen, som finder sammenhold og gensidig forståelse for hinanden igennem undervisningen.

Aktiviteterne handler ikke kun om parykker og performance, men også om at skabe en accept af sig selv og andre, og derfor er skolen meget mere end et sted, hvor man lærer at være drag. Det er en investering i den personlige udvikling for LGBT+-personer og alle andre, der deltager.  

Folkeoplysningens Pris' jury har nomineret Dragskolen med denne begrundelse:

Dragskolen er indstillet til Folkeoplysningens Pris, da den er et vigtigt kreativt fællesskab for unge, der ønsker at udforske kønsudtryk, som falder uden for de normative rammer. Det er et ekstraordinært initiativ, der skaber et trygt og identitetsskabende miljø for unge, hvor de lærer at udtrykke sig selv sammen med ligesindede.

Skolen – der er den første af sin slags i Danmark – tilbyder de unge et trygt fællesskab, samtidig med at skolen er åben for alle uanset baggrund.

Skolens aktiviteter har både en stor gennemslagskraft for deltagerne, som får styrket deres selvopfattelse, og for samfundet, hvor skolen er med til at normalisere drag som hobby og kunstform. Endeligt formår skolen at udvikle folkeoplysningen via dens utraditionelle tilgang til læring og via skolens evne til at tale ind i et emne, der er aktuelt i samfundsdebatten.

*Skolen er startet op i samarbejde med AOF Storkøbenhavn, men er nu en selvstændig forening og udbyder.

Mere om Dragskolen