Grønne Nabofællesskaber
Vinder af Folkeoplysningens Pris 2022

Grønne Nabofællesskaber

Indholdsfortegnelse

Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza
Kontaktoplysninger

Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza

Public Affairs- og kommunikationskonsulent

Hils på Frederik

Email: ftm@dfs.dk

Telefon: 33260371

Redaktionel dato: 24. august 2022

Lokalt græsrodsarbejde, folkelig grøn omstilling og inspirerende fællesskaber. Det er hovedingredienserne bag borgerinitiativet ’Grønne Nabofællesskaber’, der vandt Folkeoplysningens Pris 2022.

Det blev ’Grønne Nabofællesskaber’, der blev kåret som vinder af Folkeoplysningens Pris 2022.

Grønne Nabofællesskaber er en græsrodsbevægelse, der har etableret 146 grønne lokale fællesskaber i 88 kommuner over hele landet.

Her deltager over 5000 medlemmer i bæredygtige lokale aktiviteter, hvor der er fokus på at inspirere hinanden til at finde fælles grønne løsninger. Aktiviteterne tæller alt fra ’vilde’ haver og bytteøkonomi til delebilsordninger og fællesspisning.

Grønne Nabofællesskabers mål er at nedsætte CO2-aftrykket og accelerere den grønne omstilling med afsæt i selvorganiserede fællesskaber, hvor handlingen kommer nedefra.

Grønne Nabofællesskaber vandt prisen side om side med et stærkt felt af nominerede, der også talte ’Brobyggeruddannelsen’ (Foreningen Brobyggerne), ’Online-rejser’ (Demokrati i Europa, Oplysningsforbundet), ’Goldschmidts Musikakademi’ og ’Talerskolen Røst’ (Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet).

Mere om Grønne Nabofællesskaber