March mod Ensomhed
Vinder af Folkeoplysningens Pris 2023

March mod Ensomhed

Indholdsfortegnelse

Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza
Kontaktoplysninger

Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza

Public Affairs- og kommunikationskonsulent

Hils på Frederik

Email: ftm@dfs.dk

Telefon: 33260371

Redaktionel dato: 17. oktober 2023

I Danmark kæmper mange med ensomhed. En af dem er Patrick Cakirli, der er initiativtager til March mod Ensomhed, som startede i 2017. I 2023 vandt han og marchen Folkeoplysningens Pris.

Forperson for Ensomhed Danmark, Birgitte Schwabe, modtog prisen på vegne af Patrick Carkili.

Forperson for Ensomhed Danmark, Birgitte Schwabe, modtog prisen på vegne af Patrick Carkili.

Hvert år går Patrick Cakirli og hans ’March mod Ensomhed’ mere end 1.600 kilometer gennem Danmark for at sætte fokus på ensomhedsproblematikken og indgyde mod til at gøre noget ved problemet.

Konceptet er enkelt. Patrick bevæger sig kun, så længe han har følgeskab af andre mennesker. Ellers står marchen stille. 

I forbindelse med, at marchen kommer rundt i landet, afholdes der fællesspisninger, foredrag og andre fælleskabsarrangementer, mens der også samles ind til foreningen 'Ensomhed Danmark'. 

Uddrag af juryens begrundelse

Motivering af vinderen

"March mod Ensomhed viser os, at det ikke kun er politikerne på Christiansborg, der kan gøre noget ved samfundets store problemer. Det kan civilsamfundet også – i fællesskab.

De sidste par år har tusindvis af mennesker vandret med Patrick gennem landet og brudt tabuet om ensomhed. Det gør de i et fællesskab som kan rumme alle – også dem, som mærker konsekvenserne af at stå udenfor meningsfulde og nære sociale sammenhænge.

Derigennem huskes vi på, at vi kun kan løse ensomhedsproblemet med hinandens hjælp. Og marchen formår samtidig at vise både styrken og vigtigheden af de inkluderende folkeoplysende fællesskaber."

Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor meget det betyder for mig, at March mod Ensomhed er blevet kåret som vinder af DFS' Folkeoplysnings Pris 2023. Jeg er tidligere anbragt, jeg har lidt mange nederlag og svigt og ensomhedsfølelsen har været en ufrivillig følgesvend gennem det meste af mit liv - og jeg ved, at jeg ikke er ikke alene. Det estimeres, at op mod 600.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme. Det er ikke i orden, og det forsøger vores bestyrelse og jeg at gøre noget ved.

Uddrag af Patricks reaktion på at vinde prisen

Mere om March mod Ensomhed