Folkemødets Dialogpris 2023 - Nu kan du stemme!

Folkemødets Dialogpris 2023 - Nu kan du stemme!

Indholdsfortegnelse

Redaktionel dato: 17. maj 2022
Vibe Klarup, Folkemødets formand, præsenterer de fem nominerede i 2022

Vibe Klarup, Folkemødets formand, præsenterer de fem nominerede i 2022

Frem til lørdag den 17. juni kan alle stemme på en af kandidaterne til Folkemødets Dialogpris.

Dialogprisen jury har udpeget fem - eller rettere seks - nominerede. De seks er:

  • Bjørn Brandenborg, MF, S
  • Rosa Lund (MF, EL) og Alex Vanopslagh (MF, LA og partiformand)
  • Torsten Gejl, MF, Alt
  • Karina Vincentz, borgmester Odsherred, lokallisten Nyt Odsherred
  • Morten Løkkegård, MEP, Venstre

Læs mere om, hvorfor juryen har nomineret disse kandidater nedenfor. Rosa Lund og Alex Vanopslagh er indstillet til at dele prisen på baggrund af en fælles nomineringsbegrundelse.

Folkemødets Dialogpris uddeles af Dansk Folkeoplysnings Samråd. Dansk Ungdoms Fællesråd, Lead Agency og Foreningen Folkemødet.

Stem her!

Når du stemmer, deltager i lodtrækningen om et weekendophold for to personer på Green Solution House eller Griffen Spa Hotel i Rønne - sponsoreret af hotellerne.

Bjørn Brandenborg, MF, S
NOMINERINGSBEGRUNDELSE
Bjørn Brandenborg, MF, S

Allerede før det seneste folketingsvalg prioriterede Bjørn Brandenborg den tætte dialog med lokalsamfundet på Langeland og i Svendborg. På den måde er han for alvor blevet lokalsamfundets stemme på Christiansborg. Under den seneste valgkampagne udbyggede han dialogen ved at gå fra dør til dør og tale politik på dørtrinnet med tusindvis af vælgere i sin opstillingskreds.

Karina Vincentz, borgmester Odsherred, lokallisten Nyt Odsherred
NOMINERINGSBEGRUNDELSE
Karina Vincentz, borgmester Odsherred, lokallisten Nyt Odsherred

Karina Vincent udfordrer de politiske partier på deres evne til at gå i dialog og skaber dermed en tiltrængt debat. Med et ugentligt nyhedsbrev og tilstedeværelse på de sociale medier tager hun debatten med borgerne. På den måde har hun skabt forståelse for kommunens problemer og skabt bred opbakning blandt borgerne for løsninger på svære knaster. Hun har genoprettet kommunens folkeoplysningsudvalg som et forum for dialog mellem kommunen og de folke

Morten Løkkegård, MEP, Venstre
NOMINERINGSBEGRUNDELSE
Morten Løkkegård, MEP, Venstre

Morten Løkkegaard udfører et utrætteligt og kontinuerligt arbejde for at udbrede kendskabet til EU og Europa-parlamentet og for at gøre det svære EU-stof tilgængeligt og relevant for borgerne. Han insisterer på det fysiske møde som det bedste grundlag for samtale. Det sker gennem talrige arrangementer, møder og samtaler – ikke mindst med unge i skoler, højskoler, uddannelsesinstitutioner m.m. Sideløbende er han med til at udvikle en god dialog med sine politiske kolleger i parlamentet – på tværs af partier og lande.

Rosa Lund (MF, EL) og Alex Vanopslagh (MF, LA og partiformand)
NOMINERINGSBEGRUNDELSE
Rosa Lund (MF, EL) og Alex Vanopslagh (MF, LA og partiformand)

Den umage duo er på tværs af politiske skel gået sammen i dialog om deres politiske uenigheder. De har på TikTok udfordret fordomme om hinanden på en humoristisk måde, samtidig med at de fortæller og diskuterer politik og ideologi. Gennem deres valg af medie er de ikke kun gået i dialog med hinanden, men også med unge og har henvendt sig til unge der, hvor de befinder sig. Alex Vanopslagh besøgte/sendte blomster til borgere, der var generet af hans valgreklamer. Rosa Lund er god til at anerkende sine kolleger fra andre partier, når hun synes, de har gjort noget rigtigt.

 Torsten Gejl, MF, Alt
NOMINERINGSBEGRUNDELSE
Torsten Gejl, MF, Alt

Torsten Gejl er kendetegnet ved sit evige engagement, der får ham til at stille sig til rådighed og går i dialog med både medier, befolkningen og sine kollegaer. Torsten har under en længere periode været en enmandshær på borgen for sit parti og på samme tid formået at være en del af flere politiske aftaler, være til rådighed for pressen og kollegaer, og ikke mindst stadig værne om at være i dialog med sine vælgere.

Tidligere års vindere af Dialogprisen

2022: Maria Stærke (S)

2021: Aaja Chemnitz Larsen (IA)

2019: Christina Krzyrosiak Hansen (S)

2018: Jacob Mark (SF)

2017: Liselott Blixt (DF)

2016: Uffe Elbæk (Alt)

2015: Ida Auken (RV)

2014: Pia Olsen Dyhr (SF)

2013: Esben Lunde Larsen (V)